Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 10 g de sel
- 300 g de pâtes sèches, type macaroni
- 200 g de cheddar
- 40 g de beurre
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 2 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2817.8 kJ / 673.5 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
Alternatywne przepisy
Croque monsieur à la tomate
1h
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5 min
Mac and cheese
35min
Polpette à l'italienne, sauce tomate et spaghetti
50 min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1h 30min
One pot coquillettes au jambon cerise
15min
Cigares de tartiflette
55min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1hod. 10min
Fajitas au poulet, cheddar et poivron
25 phút
One pot crozets aux lardons et fromage
30min
Gratin de pâtes au chèvre
40min