Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha de milho
- 250 g água
- 1 c. chá de sal
- 30 g óleo
- 120 g farinha tipo 55
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 150 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 150 g queijo ricota
- 150 g queijo feta
- 150 g leite
- 3 ovos batidos
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1917.2 kJ / 458.2 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 739.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de feijão-preto
35 min
Tarte de farinha de grão e cebola roxa com salada morna
1 Std. 5 Min
Clafoutis de tomate-cereja
50 Min
Tarte de batata-doce e sopa de cenoura com coco e frango
1 Std.
Tacos com legumes e feijão - TM5
Brak ocen
Lasanha de beringela
1 Std. 10 Min
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Salada de batata e pepino
35 min
Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango
2h
Guisado de frango, bulgur e legumes
35 min
Waffles de legumes (Baby-Led Weaning)
Brak ocen
Bolinhos de espinafres em molho de tomate
1 Std.