Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina tipo 00
- 90 g di bevanda a base di mandorle
- 100 g di burro vegetale, senza lattosio + q.b.
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 cucchiaino raso di lievito in polvere per dolci
- 90 - 100 g di zucchero di canna grezzo
- ½ cucchiaino di sale
- 500 g di crema gianduia vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1562.9 kJ / 373.5 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 203.3 mg
Alternatywne przepisy
Uova alla triestina
30 分钟
Farinata al rosmarino
1小时 30 分钟
Crostata salata multicolore
1h
Salame di cioccolato al caffè
3h 30min
Mousse al cioccolato (vegan)
1小时 30 分钟
Mattonella al fondente e pistacchi (senza lattosio)
5h
Tigelle senza glutine
3h
Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole
1小时 30 分钟
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1小时 30 分钟
Torta gianduia (senza glutine)
1h
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50 分钟
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2小时