Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g di acqua
- 4 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 600 g di farina multicereali + q.b.
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 11 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1131.3 kJ / 270.4 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 542.8 mg
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali
3h
Cracker al farro
2sa
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 godz.
Pa Gialt (Pane giallo)
3 Std. 30 Min
Pane lenticchie, ceci e semi misti
9 godz.
Pane per la colazione con frutta secca
3h
Pane integrale con fichi e noci
4sa 30 dk
Pane alla zucca e mandorle
5h
Impasto base per pane
1h
Pane semplice
4 godz.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Impasto per pizza di Kamut®
2sa