Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g di acqua
- 4 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 600 g di farina multicereali + q.b.
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 11 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1131.3 kJ / 270.4 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 542.8 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2 Std.
Paninetti soffici allo yogurt
1h 50 min
Pizzette rosse
4 Std.
Michetta (TM6)
6 Std. 30 Min
Piadina (vegan)
45 min
Panini ai semi al Varoma
2 Std. 30 Min
Pane lenticchie, ceci e semi misti
9h
Pane alle noci al Varoma
3 Std. 30 Min
Pane per la colazione con frutta secca
3h
Focaccia cipolle e zucca
2 Std.
Impasto base per pane
1 Std.
Focaccia
6 Std.