![Passatelli in brodo di cappone Passatelli in brodo di cappone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5acde0940892741c2c414f3703291a2/Derivates/fdf2df72c869f999c59c528138f5ebfb34fb508b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 carota, a pezzi (70 g circa)
- 1 cipolla, tagliata a metà (150 g circa)
- 1 gambo di sedano (30 g circa)
- 400 g di carne di cappone già pulita (intera o a pezzi)
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di pangrattato
- 2 uova
- 2 - 3 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1402.1 mg
Alternatywne przepisy
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30min
Gnocchi al ragù
2h 10min
Tortellini alla bolognese
1h 20min
Passatelli
45 Min
Cappelletti reggiani
2h
Tortellini in brodo
1h 30min
Zuppa inglese ciocco-caffè
50 Min
Zuppa imperiale
1 Std.
Brodo di manzo
3h 50min
Brodo di gallina
4h 10 min
Ciambella romagnola
1 Std.
Zuppa inglese
6 godz.