Sopa Indonésia de noodles com almôndegas (Mie Bakso)

Sopa Indonésia de noodles com almôndegas (Mie Bakso)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • gengibre fresco s/ casca
    5 g
  • alho
    3 dentes de
  • cebola
    100 g
  • carne picada (vaca, porco ou de galinha)
    250 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • caldo caseiro
    1 c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • polvilho
    10 g
    10 g amido de milho
  • água mais q.b. / cozer
    1430 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    20 g
  • caldo de carne caseiro
    2 c. chá de
  • açúcar (opcjonalnie)
    2 c. chá de
  • couve pak-choi cortado em pedaços (3 cm de comprimento aprox.)
    200 g
  • massa fresca tipo noodles de ovo
    450 g
    200 g noodles de ovo, (massa seca)
  • cebola frita
    4 c. sopa de
  • cebolo (spring onion) cortado em rodelas finas
    4 c. sopa de
  • germinado fresco
    50 g
  • malagueta (opcjonalnie) cortada em fatias finas
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 718.2 kcal / 3005 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 91.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 1359.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...