Blumenkohl-Nudel-Auflauf mit Veggiehack

3.7 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Soja Schnetzel
    150 g
  • Wasser davon 450 g heiß
    1800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Emmentaler in Stücken (2-3 cm)
    70 g
  • Salz
    2 TL
  • Öl
    25 g
  • kurze Makkaroni
    250 g
  • Blumenkohlröschen
    300 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomatenmark
    50 g
  • Mehl
    20 g
  • Sahne
    200 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1284.5 mg
Białko 36.1 g
Kalorie 2958.9 kJ / 707.2 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 72.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...