Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Soufflé
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten10 g
-
Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen100 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken110 g
-
Eier getrennt3
-
Speisestärke11 g
-
Sahne150 g
-
Backkakao, gesüßt7 g
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
48 mg
Białko
5 g
Kalorie
1255 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sechs Richtige
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffelsalat mit fermentiertem Gemüse
72 godz.
Erdbeer-Sahne-Torte
2 godz.
Schokoladentarte
3 godz.
Pistazieneis - Şam Fıstıklı Dondurma
9 godz. 30 min
Pilz-Cappuccino mit Serrano-Chips
25 min
Original Neapolitanische Pizza
9 godz.
Vollkorn-Toast mit Avocado
15 min
Spritzkringel mit Zuckergusspunkten
1 godz.
Cappuccino-Törtchen
1 godz. 5 min
Liegnitzer Bömbchen
4 godz.
Erdbeer-Spekulatius-Cheesecake mit Lotus-Keksen
4 godz. 40 min
Schokoladigster Schokokuchen (Death by chocolate)
4 godz.