Urządzenia i Akcesoria
Grießplätzchen in Zuckersirup (İrmik Tatlısı)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 Stück
Składniki
-
Weichweizengrieß und etwas mehr zum Wälzen140 g
-
Zucker300 g
-
Wasser325 g
-
Zitronensaft1 - 2 Spritzer
-
Öl90 g
-
Joghurt, 3,5% Fett120 g
-
Ei1
-
Backpulver1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mehl260 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
39 mg
Białko
1 g
Kalorie
413 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Noahs süße Suppe - Aşure
11 godz. 20 min
Rivani (Orangen-Grieß-Kuchen)
1 godz. 15 min
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40 min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20 min
Milch-Mokka - Sütlü Türk Kahvesi
10 min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3 godz. 30 min
Tuzlu - salzige Kringel
35 min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3 godz. 15 min
Nussplätzchen in Zuckersirup - Şekerpare
1 godz. 20 min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
1 godz. 20 min