![Kokos-Engelsaugen Kokos-Engelsaugen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/941211ae7b7962bcc5882eace3f2683d/Derivates/e65dd8e488b1dc10c8136236d4d12ee3c927c6a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 1 TL Zitronenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 250 g Mehl
- 70 g Kokosraspeln
- 100 g Kirschkonfitüre, glatt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 430 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 godz.
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1 godz. 50 min
Schokoladenkipferl
2 Std.
Nougat-Spekulatius-Plätzchen
2 Std.
Gebrannte Mandeln im weißen Schoko-Kokosmantel
40min
Tannenbaum-Brioche
2h 30min
Stollenkonfekt
2h 30min
Schoko-Zimt-Busserl
2 Std.
Ostertorte
7 Std.
Geröstete Kokos-Makronen
1 godz.
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.
Kokos-Mini-Guglhupfe
1 godz.