Urządzenia i Akcesoria
Birnenkompott
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Wasser zum Sterilisieren
-
Birnen fest, geschält, entkernt, in Würfeln (2 cm), (siehe Tipp)1100 g
-
Zitronensaft60 g
-
Nelken4
-
Zucker45 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Zimtstange1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
7 mg
Białko
2 g
Kalorie
1228 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeermarmelade
45 min
Pflaumenkompott
20 min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz.
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 min
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 godz. 20 min
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1 godz.
Birnenmus mit Ingwer und Vanille
1 godz. 25 min
Apfelmus
20 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Quittengelee
12 godz.