Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Sterilisieren
- 1100 g Birnen, fest, geschält, entkernt, in Würfeln (2 cm), (siehe Tipp)
- 60 g Zitronensaft
- 4 Nelken
- 45 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Zimtstange
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1h 10 min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Apfelmus auf Vorrat
35 min
Zwetschgenknödel
1h 10 min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 Std.
Gewürz-Birnenkompott mit Schokomousse und Sahne
2 godz. 40 min
Quitten-Kompott
1h 20 min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 Std. 45 Min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min
Pflaumenkompott
20 min