Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Pflaumen, entsteint, geviertelt
- 100 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 10 g Lebkuchengewürz
- 1 geh. TL Zimt
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 18 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beeren-Mix-Konfitüre
1h
Waldfrucht-Konfitüre
25 Min
Aprikosen-Konfitüre
30min
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30min
Quittengelee
12h
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Weintrauben-Konfitüre
30min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30min
Zwetschgenmus
1h
Orangenkonfitüre
45min