![Pumpkin risotto with bacon Pumpkin risotto with bacon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42806E6C-7E2A-4662-B4A8-CB5211D0E2DF/Derivates/9D93E199-0B6A-42E0-BD0C-7F64C002627E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved to garnish
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ - 1 tsp fine salt
- 2 pinches freshly ground black pepper, to taste
- 30 g shallots
- 100 g bacon rashers, cut into thin pieces
- 40 g butter
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
- 60 g dry white wine
-
1
tbsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - fine salt to taste
-
60
g frozen green peas
lub 60 g fresh green peas - 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Zucchini slice
45 Min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50min
Sausage and pea risotto
30min
Oat slice
1 Std. 40 Min
Watermelon and raspberry ice cream sandwiches
28h 40min
Zucchini, ham and corn bites
40min
Salt-free arrabbiata sauce
25 Min
Tomato rice
30min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min