Peshwari naan

Peshwari naan

4.7 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Dough
  • vegetable oil plus extra for greasing
    2 tbsp
  • water
    190 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • baker's flour
    450 g
  • salt
    1 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • Greek-style natural yoghurt
    90 g
Filling
  • blanched almonds
    100 g
  • brown sugar
    3 tsp
  • raisins
    3 tsp
  • desiccated coconut plus extra for sprinkling (optional)
    1 ¼ tbsp
  • pouring (whipping) cream
    20 g
  • ghee melted, for brushing (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 546.8 kcal / 2296.8 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 59.4 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 387.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...