
Urządzenia i Akcesoria
Peshwari naan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Dough
-
vegetable oil plus extra for greasing2 tbsp
-
water190 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
baker's flour450 g
-
salt1 tsp
-
sugar1 tsp
-
Greek-style natural yoghurt90 g
Filling
-
blanched almonds100 g
-
brown sugar3 tsp
-
raisins3 tsp
-
desiccated coconut plus extra for sprinkling (optional)1 ¼ tbsp
-
pouring (whipping) cream20 g
-
ghee melted, for brushing (see Tips)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
546.8 kcal /
2296.8 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
27.5 g
Węglowodany
59.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
387.8 mg