![Peshwari naan Peshwari naan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F871EF8-DD1D-4CC2-9B87-6B1C8902390E/Derivates/F14E8B23-3E18-41E7-8DB1-9604C5D61FE4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 2 tbsp vegetable oil, plus extra for greasing
- 190 g water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 450 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 90 g Greek-style natural yoghurt
Filling
- 100 g blanched almonds
- 3 tsp brown sugar
- 3 tsp raisins
- 1 ¼ tbsp desiccated coconut, plus extra for sprinkling (optional)
- 20 g pouring (whipping) cream
- ghee, melted, for brushing (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2296.8 kJ / 546.8 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 387.8 mg
Alternatywne przepisy
Naan Bread with Onion and Cumin
1 Std. 30 Min
Onion bhaji
45 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Bhuna gosht
1h 20 min
Bun kebab
1 Std. 45 Min
Parathas
1 Std. 30 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Chicken tikka masala
1h 10min
Kashmiri garlic naan
1 Std. 50 Min
Roti
2h
Naan bread
2 Std. 40 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min