Peshwari naan
TM6 TM5 TM31

Peshwari naan

4.7 (55 ocen)

Składniki

Dough

  • 2 tbsp vegetable oil, plus extra for greasing
  • 190 g water
  • 1 ½ tsp dried instant yeast
  • 450 g baker's flour
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp sugar
  • 90 g Greek-style natural yoghurt

Filling

  • 100 g blanched almonds
  • 3 tsp brown sugar
  • 3 tsp raisins
  • 1 ¼ tbsp desiccated coconut, plus extra for sprinkling (optional)
  • 20 g pouring (whipping) cream
  • ghee, melted, for brushing (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2296.8 kJ / 546.8 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
59.4 g
Tłuszcz
27.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Błonnik
4.8 g
Sód
387.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy