![Vegetable Fritters Vegetable Fritters](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8fe8d460ef26bd027bcc0235086dfad7/Derivates/08ac9bab811c2693ad60405cb125d745e7ddfd7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 150 g carrots, peeled
- 130 g plain flour
- 50 g white rice flour
- ½ tbsp ground coriander
- 1 tsp mushroom seasoning powder
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp baking powder
- 300 g water
- cooking oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 202 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Tex-Mex Bowl
50 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1 Std. 40 Min
Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric)
40 min
Steamed Pepper Chicken
1h 45min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3 Std.
Browned Beef Cubes (Well Done)
15 min
Browned Chicken Strips
15 min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1 godz. 5 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 min
Coffee Candy
25 min