Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 1 pizzico di sale
Crema carsolina
- 200 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 500 g di latte intero
- 65 g di farina tipo 00
- 5 tuorli
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 25 g di vino bianco secco
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2282.8 kJ / 545.6 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 145.9 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 Min
Cheese naan (vegan)
2 godz. 30 min
Tortine in vasetto
1 Std.
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Frittelle di riso
1 Std.
Yogurt allo skyr
12h
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Christmas Tree Tartlets
40 Min
Focaccia morbida
4 Std.
Pollo ripieno alle mandorle
2h
Canederli agli spinaci
2 godz. 30 min
Patate arrosto aromatizzate
1 Std.