Éclair salati con ricotta al miele e timo

Éclair salati con ricotta al miele e timo

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 pezzi

Składniki

Éclair
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 150 g di farina tipo 00
  • 2 g di carbone vegetale
  • 3 uova
Ripieno
  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 10 rametti di timo fresco
  • 250 g di ricotta ben asciutta
  • 150 g formaggio fresco spalmabile
  • 2 pizzichi di paprika in polvere, affumicata
  • 5 g di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • miele a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 140.7 kcal / 588.9 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 275.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...