Wersje kompatybilne
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon curd
- 85 g di zucchero
- 1 limone, la scorza e il succo
- 2 uova, grandi (63-73 g)
- 50 g di burro, a pezzi
Gusci di pasta sfoglia
- 1 uovo
- 1 cucchiaio latte
- 750 g pasta sfoglia, due fogli rettangolari
- 1 - 1 ½ cucchiaio zucchero
Terminare la preparazione
- 600 g di pesche nettarine mature, ma sode, non sbucciate, tagliate a metà in senso verticale e private del nocciolo
- 250 g di mascarpone, freddo
- 80 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 ½ cucchiaio di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tritati
- 2 cucchiai di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 232 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringhe natalizie
8 Std.
Cheesecake alle ciliegie
4h 30 min
Treccia al salmone
2h 20min
Frutta secca dolce e speziata
1 Std.
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2 godz. 30 min
Bicchierini mimosa salati
2h
Pie di pesce con besciamella verde e patate
1 Std. 30 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
35 Min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10 Std.
Salsa caramello al caffè
45 Min
Bignè craquelin
2h
Crema al limone con mirtilli
1 Std.