Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate rosse piccole, con la buccia
- 750 g di acqua
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 5 g di sale
- 5 g di zucchero
- 40 g di burro morbido
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 321.8 kJ / 76.9 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 69.5 mg
Alternatywne przepisy
Baguette con ciccioli
5h
Medaglioni di nasello in crosta di patatine su crema di porri
45min
Frittatine di piselli con Feta
20 min
Crocchette di pollo e patate
50min
Bombette di Alberobello
40 min
Frittelle di riso
1h
Baguette pancetta e provolone
5 godz. 30 min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Tarte flambé alle cipolle
1h
Alette di pollo con salsa Buffalo
45min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 Std. 30 Min
Pagnotte di Santa Chiara
5h