
Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen in Gorgonzolasauce mit Nudeln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Knoblauchzehen2 - 3
-
Olivenöl40 g
-
Blattspinat, TK aufgetaut und ausgedrückt250 - 300 g
-
flüssige Hühnerbrühe100 g
-
Weißwein, trocken50 g
-
Sahne100 g
-
Gorgonzola in Stücken150 g
-
Salz und etwas mehr zum Kochen1 Prise
-
Pfeffer½ TL
-
Hähnchenbrust in Würfeln (ca. 2-3 cm)400 - 500 g
-
Wasser und mehr zum Kochen140 g
-
Bandnudeln350 - 500 g
-
Speisestärke20 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
958 kcal /
4007 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
91 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1191 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy