Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 250 - 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
- 100 g flüssige Hühnerbrühe
- 50 g Weißwein, trocken
- 100 g Sahne
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- 1 Prise Salz und etwas mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- 400 - 500 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
- 140 g Wasser und mehr zum Kochen
- 350 - 500 g Bandnudeln
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4007 kJ / 958 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1191 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rinderfilet mit Champignon-Parmesan-Kruste
40 min
Schweinefilet mit Gorgonzolakruste und Kräutergratin
1 godz. 30 min
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Cordon Bleu von der Hähnchenbrust mit Pilz-Risotto
1 godz. 30 min
Spanisches Risotto
1 Std.
Pastitsio
1 godz. 30 min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Hähnchen-Spinat-Ragout mit getrockneten Tomaten
30 Min
Hackbraten mit Pinienkern-Kräuter-Kruste und Gemüsesauce
1 Std.
Hähnchen in Estragonsauce
50min
Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce
25min
Schlemmerfilet unter der Knusperhaube
45min