Reniferki z pomarańczowego brownie

Reniferki z pomarańczowego brownie

4.9 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

Pomarańczowe brownie
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 220 g masła pokrojonego na kawałki
  • 350 g cukru
  • 130 g mąki pszennej
  • 6 jajek
  • 20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
    20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 szczypta soli
  • skórka otarta z pomarańczy bez białych błonek (albedo)
  • 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
Reniferki
  • 90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju
  • draże czekoladowe białe i czerwone
  • 8 biszkoptów małych
  • 16 precelków, solonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 688.4 kcal / 2880.4 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 40.1 g
Węglowodany 74.9 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 231.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...