Reniferki z pomarańczowego brownie
TM5 TM6

Reniferki z pomarańczowego brownie

5.0 (25 ocen)

Składniki

Pomarańczowe brownie

  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 220 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 350 g cukru
  • 130 g mąki pszennej
  • 6 jajek
  • 20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
    lub 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 szczypta soli
  • skórka otarta z pomarańczy, bez białych błonek (albedo)
  • 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego, naturalnego

Reniferki

  • 90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju
  • draże czekoladowe, białe i czerwone
  • 8 biszkoptów, małych
  • 16 precelków, solonych

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2880.4 kJ / 688.4 kcal
Białko
10.1 g
Węglowodany
74.9 g
Tłuszcz
40.1 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Błonnik
5.8 g
Sód
231.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy