Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomarańczowe brownie
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 220 g masła, pokrojonego na kawałki
- 350 g cukru
- 130 g mąki pszennej
- 6 jajek
-
20
g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
lub 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego - 1 szczypta soli
- skórka otarta z pomarańczy, bez białych błonek (albedo)
- 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
Reniferki
- 90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- draże czekoladowe, białe i czerwone
- 8 biszkoptów, małych
- 16 precelków, solonych
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2880.4 kJ / 688.4 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 231.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Sernik panda
1 Std. 30 Min
Świąteczne serniczki na patyku
6 Std.
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9h 10min
Mazurek cytrynowy
2h
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 Std.
Bomby czekoladowe
1 Std.
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 Min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 Std. 30 Min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 Std. 45 Min