Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strawberry inserts
- 1 gold strength gelatine leaf
- cold water, to soak
- 130 g strawberries, hulled
- 20 g caster sugar
Chocolate mousse
- 2 gold strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into small pieces
- 150 g milk chocolate, broken into small pieces
- 35 g water
- 45 g caster sugar
- 3 egg yolks
- 300 g thickened cream
Chocolate coating
- 130 g cocoa butter
- 100 dark chocolate (70% cocoa), broken into small pieces
- fresh berries, to serve (optional)
- whipped cream, to serve (optional)
- fresh mint, leaves only to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2405.3 kJ / 574.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 31.9 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
White chocolate and pistachio madeleines
4h 35min
Ham and cheese canelé
49h
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 godz.
Crème pâtissière
15min
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 Std. 30 Min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Brandy custard (TM6)
15min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Lemon curd (TM6)
15min