
Urządzenia i Akcesoria
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
3 porcje
Składniki
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
30 - 50 g cukru
-
6 - 8 łyżeczek kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
400 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
bita śmietana (opcjonalnie) kokosowa, do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243 kcal /
1016.9 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
35.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
16.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Cynamonki na parze
50 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Karmelowe macchiato
30 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Kawa latte
10 min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
Koktajl truskawkowo-bananowy z miętą
5 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min