Urządzenia i Akcesoria
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
3 porcje
Składniki
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
30 - 50 g cukru
-
6 - 8 łyżeczek kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
400 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
bita śmietana (opcjonalnie) kokosowa, do podania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
16.2 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1016.9 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
35.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Roślinna pianka do kawy
10 min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Mango piña colada (moktajl)
10 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Kawa latte
10 min