Neapolitanische Calzone
TM6

Neapolitanische Calzone

3.6 (11 ocen)

Składniki

  • 340 g Wasser
  • 1 Packung Trockengerm (7 g)
    lub 20 g frische Germ
  • 15 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
  • 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700
    lub 500 g Pizzamehl
  • 2 TL Salz
  • 300 g Mozzarella, in Stücken, plus 4 Scheiben (ca. 60 g)
  • 120 g Tomatenpassata
  • 120 g Ricotta
  • 80 g Salami (siehe Variation)
  • 16 Basilikumblätter, frisch (opcjonalnie)
  • ¼ Teelöffel schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
4061 kJ / 971 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
107 g
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Błonnik
7.5 g
Sód
1941 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy