Neapolitanische Calzone

Neapolitanische Calzone

3.6 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Stück

Składniki

  • Wasser
    340 g
  • Trockengerm (7 g)
    1 Packung
    20 g frische Germ
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    500 g
    500 g Pizzamehl
  • Salz
    2 TL
  • Mozzarella in Stücken, plus 4 Scheiben (ca. 60 g)
    300 g
  • Tomatenpassata
    120 g
  • Ricotta
    120 g
  • Salami (siehe Variation)
    80 g
  • Basilikumblätter, frisch (opcjonalnie)
    16
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ Teelöffel

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 971 kcal / 4061 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1941 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...