
Urządzenia i Akcesoria
Neapolitanische Calzone
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Stück
Składniki
-
Wasser340 g
-
Trockengerm (7 g)1 Packung
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700500 g
-
Salz2 TL
-
Mozzarella in Stücken, plus 4 Scheiben (ca. 60 g)300 g
-
Tomatenpassata120 g
-
Ricotta120 g
-
Salami (siehe Variation)80 g
-
Basilikumblätter, frisch (opcjonalnie)16
-
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen¼ Teelöffel
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
971 kcal /
4061 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
107 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1941 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

5 Zutaten
15 Przepisów
Austria
Austria