Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre doux, et un peu pour la poêle
- 300 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique (1 sachet)
- ½ c. à café de sel
- 12 c. à soupe de pâte à tartiner au chocolat, type Ovomaltine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1134.1 kJ / 271.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 241.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant au chocolat
40min
Pancake fluffy
30min
Gâteau chocolat-café meringué
1 Std. 10 Min
Moelleux au chocolat
55 min
Fondant au chocolat
40min
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1 Std. 15 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Crêpes fourrées choco-noisette
1 Std. 55 Min
Cupcakes au chocolat et au beurre de cacahuètes
1 Std. 10 Min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30min
Coulant au chocolat
40min
Gâteau moelleux au chocolat
40min