Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de jaunes d'œufs
- 120 g de blancs d'œufs
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 50 g de lait
- 150 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique
- 205 g de chocolat noir, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 14815.7 kJ / 3541 kcal
- Białko
- 59.2 g
- Węglowodany
- 331.5 g
- Tłuszcz
- 221.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 128.9 g
- Błonnik
- 23.7 g
- Sód
- 699.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roland-Garros
12h
Nuage au chocolat
45 min
Fondant au chocolat
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Napolitain
4 Std. 20 Min
Cake marbré à la vapeur
1 godz. 15 min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Barres de céréales au chocolat
1 godz.
Roulé à la pâte à tartiner
25min
Chouquettes du goûter
35min
Gâteau moelleux au chocolat
40min