Gâteau crumble aux pommes

Gâteau crumble aux pommes

4.5 171 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

La pâte à crumble
  • 100 g de beurre froid et un peu pour le moule
  • 80 g de cassonade
  • 100 g de farine de blé et un peu pour le moule
La pâte à cake
  • 150 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 60 g de cassonade
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 œuf
  • 250 g de pommes épluchées et coupées en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 446.7 kcal / 1864.5 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 176.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...