Muschelnudeln mit Waldpilzfüllung

Muschelnudeln mit Waldpilzfüllung

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Nudeln und Füllung
  • Wasser zum Kochen
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Muschelpasta (5-7 cm lang) Garzeit 14-16 Minuten, insges. ca. 300 g
    24
  • Butter zum Einfetten
  • Gouda in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Waldpilze
    300 g
    300 g Champignons
  • Zwiebeln geviertelt
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Speckwürfel
    120 g
  • Frischkäse
    125 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
Sauce und Fertigstellung
  • Petersilienblätter
    10 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Sahne
    300 g
  • Crème fraîche
    80 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Mozzarella zerzupft
    125 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2152 mg
Białko 41 g
Kalorie 4760 kJ / 1138 kcal
Tłuszcz 71 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 39 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...