Gnocchi all`Arrabiata

Gnocchi all`Arrabiata

4.5 329 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch in Stücken
    1
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Olivenöl
    20 g
  • stückige Tomaten aus der Dose
    800 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    2 TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Wasser
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    800 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 619 mg
Białko 17 g
Kalorie 1902 kJ / 455 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...