Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 135 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 200 g di farina manitoba
Impasto
- 70 g di burro a pezzi
- 300 g di farina manitoba
- 2 tuorli d'uovo
- 5 g di zucchero
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 30 g di succo di limone
Paté di olive
- 200 g di olive taggiasche denocciolate
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 spicchio di aglio
Mousse al prosciutto crudo
-
150
g di prosciutto crudo San Daniele, a listarelle
lub 150 g di prosciutto cotto a pezzi - 200 g di ricotta ben asciutta
Maionese cotta
- 250 g di olio di semi di girasole
- 15 g di aceto di mele
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 2 tuorli
Terminare la preparazione
- salmone affumicato a fette
- verdure miste grigliate
- pomodori a fette
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 29990 kJ / 7168 kcal
- Białko
- 171 g
- Węglowodany
- 416.6 g
- Tłuszcz
- 546.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 110.6 g
- Błonnik
- 23.3 g
- Sód
- 8886.3 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Maionese cotta
15 Min
Panini semidolci
1sa 30 dk
Patate duchessa (TM6)
1sa
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3h 30min
Cuori di speck e noci al forno
1sa 30 dk
Pagnotte di Santa Chiara
5h
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 godz. 45 min
Pandoro TM6
15h 15min
Torta della nonna (TM6)
1sa 30 dk
Focaccia barese TM6
4 Std.