![Pizza romana con fiori di zucca e alici Pizza romana con fiori di zucca e alici](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/963d2d58e7e38e3034fb72af4f40c390/Derivates/05e091591d8bd56483d0bafbe4342b86854f8776.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 12 g di sale
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- 20 fiori di zucca puliti
- 400 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata
- 10 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3174.3 kJ / 758.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 16.1 g
- Sód
- 1402 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2h
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Involtini primavera con Affettatutto Bimby®
1h
Pizza 'nduja e caciocavallo
9h
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3ч. 50 мин.
Pizza caprese
9h
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3ч. 50 мин.
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Panini croccanti
24h