Pizza romana con fiori di zucca e alici

Pizza romana con fiori di zucca e alici

4.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
4 porzioni

Składniki

Pre-impasto
  • 3 g di lievito di birra disidratato
    7 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di acqua
  • 10 g di zucchero di canna
  • 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
  • 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
  • 12 g di sale
Lievitazione
  • 500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • 20 fiori di zucca puliti
  • 400 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata
  • 10 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1402 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 3174.3 kJ / 758.8 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 16.1 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 102 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...