Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ghee
- 15 g cashew nuts, cut in half length wise
- 15 g raisins
- 100 g vermicelli, cut in 4 cm length
- 70 g small sago, soaked for 10 minutes
-
10
g fresh roselle calyx
lub 8 g dried roselle calyces, cut in 1 cm length - 800 g water
- 200 g evaporated milk
- 100 g unsweetened almond milk
- 100 - 120 g sugar, adjust to taste
- ¾ tsp salt
- 1 tsp vanilla extract
- 10 g pistachios, crushed, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1057 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 37 mg
Alternatywne przepisy
Idli
15h 40min
Sambal oelek
20 min
Sambal udang
50min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Fresh coconut chutney
10 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Mutton Peratal
1h 25min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30min
Vegetable Sambar
35 Min
Rasam
20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min