Roselle Payasam
TM6 TM5

Roselle Payasam

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 30 g ghee
  • 15 g cashew nuts, cut in half length wise
  • 15 g raisins
  • 100 g vermicelli, cut in 4 cm length
  • 70 g small sago, soaked for 10 minutes
  • 10 g fresh roselle calyx
    lub 8 g dried roselle calyces, cut in 1 cm length
  • 800 g water
  • 200 g evaporated milk
  • 100 g unsweetened almond milk
  • 100 - 120 g sugar, adjust to taste
  • ¾ tsp salt
  • 1 tsp vanilla extract
  • 10 g pistachios, crushed, to garnish (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1057 kJ / 252 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2 g
Sód
37 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy