![Roselle Payasam Roselle Payasam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e90a92fed7285aa5a5b5a831cb21625e/Derivates/8b44b09b75a6e722d64448805ab6b12aacef56a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ghee
- 15 g cashew nuts, cut in half length wise
- 15 g raisins
- 100 g vermicelli, cut in 4 cm length
- 70 g small sago, soaked for 10 minutes
-
10
g fresh roselle calyx
lub 8 g dried roselle calyces, cut in 1 cm length - 800 g water
- 200 g evaporated milk
- 100 g unsweetened almond milk
- 100 - 120 g sugar, adjust to taste
- ¾ tsp salt
- 1 tsp vanilla extract
- 10 g pistachios, crushed, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1057 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 37 mg
Alternatywne przepisy
Prawns Tikka Masala (Hestan Cue™) Metric
40 Min
Ginger Garlic Paste
10min
Vada
2h 35min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Chapatis
1 Std.
Ghee Roasted Chicken
1ωρ. 15 λεπτ.
Rasam
20 dk
Idli
15 Std. 40 Min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 dk
Chai Masala (Masala Tea)
15 dk