![Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade) Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d73ea1d7-6672-4ef7-8c6e-3dae3ad43eee/Derivates/e78df0bc-95f0-4618-bc4b-46aae70829b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Asian pear (singo pear), core removed, cut into quarters
- 60 g yellow onions
- 4 garlic cloves
- 3 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 1 spring onion, chopped
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 ½ tbsp brown sugar
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp sesame oil, dark (toasted)
- 3 tbsp gochujang (Korean chilli paste)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1274 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
Crispy Shallots and Shallot Oil
25 dk
Sukiyaki
55 dk
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1h 30min
Mushroom Beef Balls
50min
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Char siew sauce
10min
Green Chillies With Pork Belly
25 dk
Mapo Tofu
35min
Japanese toasted sesame salad dressing
10min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5 min
Toasted Peanuts
20min