![Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade) Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d73ea1d7-6672-4ef7-8c6e-3dae3ad43eee/Derivates/e78df0bc-95f0-4618-bc4b-46aae70829b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Asian pear (singo pear), core removed, cut into quarters
- 60 g yellow onions
- 4 garlic cloves
- 3 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 1 spring onion, chopped
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 ½ tbsp brown sugar
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp sesame oil, dark (toasted)
- 3 tbsp gochujang (Korean chilli paste)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1274 mg
Alternatywne przepisy
Wonton wrappers
55 min
Chicken Paste Cakes
50 Min
Mushroom Meat Sauce
50 Min
Mushroom Meat Sauce
50 Min
White Velvet
10p
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2h 30min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk