Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g torrone bianco, a pezzi
- 200 g di biscotti tipo frollini, a pezzi
- 100 g di burro, a pezzi
Crema
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 12 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- 250 g di ricotta, freschissima e ben sgocciolata dal siero
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723.3 kJ / 411.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 78.6 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Crema al limone con orecchie di biscotto
40 Min
Miscela 7 spezie
10 Min
Sformato tricolore
1sa 30 dk
Tortini pesca e fragola
1sa
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1sa 30 dk
Lingue di gatto
30 Min
Bostrengo
1sa 30 dk
Crostata salata multicolore
1sa
Mammoli su fonduta di formaggio
1sa 30 dk
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Rotolo ai frutti rossi
2 Std.