Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di gherigli di noci
- 500 g di acqua
- 300 g di cimette di broccolo
- 1 spicchio di aglio
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853.5 kJ / 443 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 50.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Pasta broccoli e acciughe
40min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1h 30min
Gnocchi di broccoli
1h
Gnocchi di patate con zucchine (TM6)
1h
Pasta verze e pancetta
40min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Linguine allo sgombro
30min
Spaghetti alla Nerano
30min
Bortellina
30min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min