Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
TM6 TM5 TM31

Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo

4.6 (85 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 4 filetti di pesce (nasello, trota, branzino, salmone, merluzzo,...)
  • 500 g di acqua
  • 250 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di fagiolini verdi freschi, puliti
    lub 150 g di fagiolini surgelati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1472.3 kJ / 351.9 kcal
Białko
34.2 g
Węglowodany
14.6 g
Tłuszcz
17.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.5 g
Sód
239.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy