Wersje kompatybilne
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 4 filetti di pesce (nasello, trota, branzino, salmone, merluzzo,...)
- 500 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
-
150
g di fagiolini verdi freschi, puliti
lub 150 g di fagiolini surgelati, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 239.3 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 Min
Nasello al vapore con riso e verdure
30 Min
Sogliola al vapore con piselli
40 Min
Merluzzo alla pizzaiola
30 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 Min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 Min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40 Min
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
45 Min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Nasello al cartoccio con verdure
1h
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h