Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di peperoni, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 320 g di pasta corta a piacere
- 1 cucchiaino raso di sale
- 50 g di Feta a pezzi
- 30 g di yogurt greco magro, non dolcificato
- 2 - 3 foglie di menta, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1753.5 kJ / 419 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 675.6 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Calamarata con crema di peperoni
30 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Pasta verze e pancetta
40 min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Pasta integrale con crema di fave
40 min
Pesto di peperoni Padrón
4h 15min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min