Merluzzo al vapore con riso e spinaci
TM6 TM5

Merluzzo al vapore con riso e spinaci

3.5 (29 ocen)

Składniki

Merluzzo e riso al vapore

  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di riso basmati
  • 200 g di spinaci freschi in foglia
  • 600 g di filetto di merluzzo (circa 4 pezzi)

Salsa al limone

  • 1 limone, preferibilmente biologico
  • 150 g di panna fresca liquida
  • ½ cucchiaino di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1938 kJ / 463 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
2.2 g
Sód
739 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy