Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- 150 g di pancetta dolce, a striscioline o cubetti
- 250 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 10 g di curcuma in polvere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531.7 kJ / 605.1 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 398.8 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 Min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Patate speziate
30 Min
Insalata nizzarda
30 Min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Focaccia di patate in padella
1h
Tramezzino di segale con avocado e uova
3 Std. 30 Min
Pasta fredda alla norma
30 Min