Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- 150 g di pancetta dolce, a striscioline o cubetti
- 250 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 10 g di curcuma in polvere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531.7 kJ / 605.1 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 398.8 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di pollo al limone
40 Min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 Min
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1 Std. 30 Min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 Std. 30 Min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1 Std.
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Linguine allo sgombro
30 Min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 Min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 Min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 Min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min