Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de saucisses de veau allemandes de type "Kalbsbratwurst" (environ 5)
- 225 g d'oignons émincés en lamelles (5 mm/¼ po)
- 170 g de poivrons rouges émincés en bâtonnets (5 mm/¼ po)
- 2 c. à thé de graines de carvi
- 1 ½ c. à thé de sel
- 680 g de bouillon de légumes
- 340 g de bière (p. ex. red ale ou Bock ou Pilsner de style allemande)
- 1 c. à soupe d'huile végétale
- 5 pains à hotdog
- moutarde pour servir
- cornichons en tranches pour accompagner (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2147.5 kJ / 513.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1696.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes au pesto de bolets et courge
40 min
Poulet sweet chili avec salade de chou
2h
Mie goreng 🌶️🌶️
30 min
Pain plissé margherita
3h 15min
L'histoire Vorwerk
5min
Chaudrée de poisson et fruits de mer
1h
Pain plat aux pommes de terre et au romarin (TM6)
1h
Multiusage | Pâtes de poulet piccata / salade de nouilles au poulet / salade de couscous au poulet
Brak ocen
Toasts frits aux crevettes
25min
Filets de poitrine de poulet au Metaxa
1h
Brioche suisse chocolat-speculoos
3 Std. 35 Min
Entremets exotique
24h