Hamburger à la canette de bière aux champignons

Hamburger à la canette de bière aux champignons

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Galettes de bifteck haché
  • d'oignons coupés en morceaux
    115 g
  • de bœuf haché maigre (maigre à 90 %) (voir Conseil)
    680 g
  • de chapelure panko
    60 g
  • d'ail en poudre
    1 c. à thé
  • de sel
    1 c. à thé
  • de poivre noir moulu selon le goût
    ¼ c. à thé
  • œuf de gros calibre
    1
  • de bière ale
    60 g
  • de bacon
    6 tranches
Champignons à la bière
  • d'eau
    45 g
  • de champignons bruns frais en tranches
    285 g
  • de beurre non salé froid, en un seul cube
    30 g
  • d'huile d'olive vierge extra
    15 g
  • de bière ale
    170 g
  • de bouillon de bœuf
    85 g
  • de sauce soya
    15 g
  • de sauce Worcestershire
    1 ½ c. à thé
Cuisson
  • de fromage provolone
    6 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 561.2 kcal / 2347.9 kJ
Białko 37.9 g
Tłuszcz 37.8 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 1081.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...