Sauce fromagée à la bière

Sauce fromagée à la bière

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
795 g

Składniki

  • 225 g de cheddar en dés (2,5 cm/1 po)
  • 115 g de gruyère en dés (2,5 cm/1 po)
  • 45 g de beurre non salé en dés (2,5 cm/1 po)
  • 45 g de farine tout usage
  • 285 g de lait entier (225 g + 60 g)
  • 115 g de bière lager
  • 15 g de moutarde de Dijon
  • ½ c. à thé de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 74.9 kcal / 313.2 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 1.9 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 133.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...