Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dried ancho chilies, de-seeded and de-stemmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp black peppercorns
- ½ tsp chili powder
- ¼ tsp cumin seeds
- 5 ½ oz white onions, quartered
- 4 ½ oz Anaheim chilies, de-seeded and de-stemmed, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 5 oz fresh Roma tomatoes, quartered
- 24 oz beef sirloin, trimmed, cubed (¾ in.)
- 8 oz water
- 1 heaping tsp beef stock paste
- 1 tbsp all-purpose flour
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40 min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Beef Tostadas
1h 10 min
Pozole Rojo
2u. 5min
Chicken Fajita Soup
50 min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5h 45 min.
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Beef Barbacoa
2h
Huevos Rancheros
45 min
Beef Lasagna
2u. 5min