Wersje kompatybilne
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g Minze, abgezupft
- 15 g Koriander, abgezupft
- 1 Chilischote, nach Wunsch entkernt
- 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 400 g gelbe Möhren, in lange Streifen gehobelt
- 50 g Öl und mehr zum Frittieren
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Kurkuma
- ½ TL Curry
- 1 TL Sesam
- 2 TL Schwarzkümmel-Samen
- 250 g Halloumi, in 4 Stücke geschnitten
- 120 g Tel Kadayif (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1727 kJ / 413 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1662 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seitan-Braten à la Wellington mit Gemüse
1u. 45min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50min
Lammrack mit Gemüse-Couscous
50 Min
Boba Cheesecake
6h 45min
Gougère mit Zwiebeln, Käse und Speck
1u.
Maishähnchen mit gebratener Polenta und Curry-Sauce
1u. 20min
Kalbsfilet mit Radieschen und pinkem Stampf
1h 10min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Schokoladen-Soufflé
45min
Lachs mit Erdbeertopping
30min
Chili-Schoko-Dessert
4 godz. 10 min
Kartoffel-Quiche
3 Std.