
Urządzenia i Akcesoria
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Minze abgezupft5 g
-
Koriander abgezupft15 g
-
Chilischote nach Wunsch entkernt1
-
Wasser300 g
-
Salz1 ½ TL
-
gelbe Möhren in lange Streifen gehobelt400 g
-
Öl und mehr zum Frittieren50 g
-
Pfeffer3 Prisen
-
Kurkuma½ TL
-
Curry½ TL
-
Sesam1 TL
-
Schwarzkümmel-Samen2 TL
-
Halloumi in 4 Stücke geschnitten250 g
-
Tel Kadayif (siehe Tipp)120 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
413 kcal /
1727 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1662 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy