Wersje kompatybilne
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g Minze, abgezupft
- 15 g Koriander, abgezupft
- 1 Chilischote, nach Wunsch entkernt
- 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 400 g gelbe Möhren, in lange Streifen gehobelt
- 50 g Öl und mehr zum Frittieren
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Kurkuma
- ½ TL Curry
- 1 TL Sesam
- 2 TL Schwarzkümmel-Samen
- 250 g Halloumi, in 4 Stücke geschnitten
- 120 g Tel Kadayif (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1727 kJ / 413 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1662 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosa Schokoladen-Kokos-Choux (Windbeutel)
3 godz. 15 min
Kartoffel-Frikadellen mit Käsefüllung
1 Std. 20 Min
Croque Monsieur
20 Min
Blumenkohl-Wings
45 Min
Gefüllte Auberginen
50 Min
Gerösteter Blumenkohl mit Pumpernickelcrunch und Sesam-Hollandaise
1 Std.
Spanische Tortilla
45 Min
4-Käse-Tortellini mit Salbei-Butter
3 Std. 30 Min
Pommes Frites Montreal Style
1 Std.
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30 Min
Kräuterkuchen
2 Std.
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 Std. 45 Min