Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de echalot
-
300
g de champán
lub 300 g de vino blanco seco, o sparkling - 800 g de mejillones frescos limpios
- 15 g de mantequilla
- 300 g de camarones chicos sin pelar, sin cáscara
- 12 vieiras
- 45 g de mantequilla, cortada en trozos
- 25 g de harina de trigo
- 250 g de crema (35% grasa)
- 1 ramita de tomillo fresco, sólo hojas
- 1 pizca de pimienta de cayena molida
- 2 - 3 pizca de sal, ajustar al gusto
- 2 - 3 pizca de pimienta molida
- jugo de limón
- 1 receta de hojaldre, (aprox. 230 g) (ver tip)
- 1 huevo, revuelto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2967.9 kJ / 709.4 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1430.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waffles belgas
1 Std. 30 Min
Pay de limón helado con merengue italiano
5h 10min
Alubias blancas con chorizo en salsa de jitomate y pescado al vapor. Natilla de naranja.
55min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Costillas de cordero en Sous-vide con salsa de menta
2h 45min
Zanahorias fermentadas TM6
84hod. 30min
Tiramisú
3sa 15 dk
Blinis
1 Std. 30 Min
Nidos de Pascua de merengue
3 Std. 20 Min
Volcán de fuego
10min
Mil crepas de limón
1h
Pulpo en chile morita TM6
1 Std. 30 Min