Spinatpastete mit Ei

Spinatpastete mit Ei

3.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Stücke

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Wasser
    500 g
  • Eier davon 1 verquirlt
    9
  • Blattspinat, frisch (siehe Tipp)
    250 g
  • Babyspinat, frisch
    250 g
  • Toastbrot ohne Rinde, in Stücken
    50 g
  • Milch
    90 g
  • Butter zum Einfetten
  • Blätterteig aus der Kühltheke
    275 g
  • Ricotta
    150 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Muskat
    3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 572 kcal / 2392 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 862 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...