Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- 20 g frische Hefe, zerbröselt
- 250 g Mehl
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 45 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (4 cm)
- 20 g Petersilie, abgezupft, mit Stielen (2-3 cm)
- 400 g Schmand
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 20 g Schnittlauch, in Röllchen
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1512 kJ / 361 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1 Std.
Carrot-Cheesecake
1h 30 min
Tiroler Speck-Muffins
40min
Möhren-Quiches
1h 10min
Kartoffel-Quiche
3 Std.
Spinatpastete mit Ei
2sa 30 dk
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45 min
Buntes Tomatengratin
1h 30 min
Trauben-Käse-Quiche mit Walnüssen
45 min
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1 Std.
Reibekuchen-Tarte mit Spinatcreme und Lachs
1h 15 min