Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- 20 g frische Hefe, zerbröselt
- 250 g Mehl
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 45 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (4 cm)
- 20 g Petersilie, abgezupft, mit Stielen (2-3 cm)
- 400 g Schmand
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 20 g Schnittlauch, in Röllchen
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1512 kJ / 361 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiroler Speck-Muffins
40 Min
Kartoffel-Rosmarin-Fladen
1h
Kartoffel-Frikadellen mit Käsefüllung
1 godz. 20 min
Västerbotten Quiche
1 Std. 30 Min
Zwiebel-Hefe-Taler
1sa 50 dk
Spinatpastete mit Ei
2 Std. 30 Min
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
1 godz. 40 min
Knoblauchpolenta und Gemüsepappardelle mit Parmesandip
1 Std. 30 Min
Käse-Kräuter-Knäuel
3 godz.
Herzhafter Ofenschlupfer
50 Min
Rote-Bete-Suppe mit überbackenem Baguette
50 Min
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1 Std. 15 Min