Urządzenia i Akcesoria
Nuss-Spätzle mit Pflaumenkompott
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
Spätzle
-
Haselnüsse50 g
-
Mehl300 g
-
Salz und etwas mehr zum Kochen½ TL
-
Eier3
-
Wasser und mehr zum Kochen und Abschrecken90 g
Pflaumenkompott
-
Apfelsaft340 g
-
Speisestärke20 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Pflaumen entsteint, geviertelt500 g
-
Butter30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
386 mg
Białko
16 g
Kalorie
2513 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zucchini-Zitronen-Muffins
1 godz.
Granola Allrounder
5 min
Quark-Klößchen mit süßen Bröseln
30 min
Rosa Milchreis
50 min
Zucchini-Schinken-Pancakes mit Kräuter-Senf-Schmand
55 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Maronen-Apfel-Brot mit Walnüssen
1 godz. 30 min
Bananabread-Granola
45 min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 min
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min