
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Haferflocken
- 100 - 150 g Gelbe Rüben in Stücken
- 2 - 3 Knoblauchzehen halbiert
- ¾ TL Salz
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 2 TL Majoran, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 4 TL Senf
- 250 g Milch und 4 EL für die Ei-Mischung
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- 1 Ei
- 4 - 5 EL Weizenmehl
- 7 - 10 EL Semmelbrösel (siehe Tipp)
- 1 Bund Petersilie Blättchen abgezupft
- 200 g Frischkäse
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Eisbergsalat in Stücken (4 cm), gewaschen und trocken geschleudert
- 2 - 3 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 717 kcal / 3000 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 80 g
- Błonnik
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 881 mg